De Utrecht Student Hockey Club had een erg verouderde website. Het was de hoogste tijd om deze te vernieuwen. De oude website had naast een ouderwets uiterlijk een onhandige navigatiestructuur een geen mobiele versie. Leden van de club konden de juiste informatie niet vinden wat resulteerde in een heleboel onnodige mails aan het bestuur.

  • Doelgroep: Leden van de Utrechtse Studenten Hockey Club
  • Organisatie: Utrechtse Studenten Hockey Club
  • Uitdaging: Hoe kunnen we informatie op de website logischer beschikbaar maken.
  • Mijn rol: Studenten bestuurder
  • Tijd: 1 maand

Mijn aanpak

Dit project heb ik in 2018, het tweede jaar van mijn opleiding, gedaan tijdens een bestuursjaar. Dit was voor het eerst dat ik een volledige website heb gemaakt. Het ontwerp is gebaseerd op een HTML template. Om dit project te laten slagen heb ik mij moeten verdiepen in HTML5. Ik heb zelf alle data overgezet van de oude website.

De uitdaging

De hockeyclub werkte samen met een partner dat hun ledensysteem beheerde. Deze partner leverde ook de website. Dit was belangrijk voor de club gezien deze partij ervoor zorgde voor een loginsysteem, wedstrijdformulieren, uitslagen, training- en wedstrijdschema’s. Het was daarom noodzakelijk om samen met deze partij te werken zodat alle nodige API’s geïntegreerd konden worden.

Bij het ontwerp lag de nadruk voornamelijk op het versimpelen van de navigatie. Hiernaast was de besturing op een mobiel ook erg belangrijk.

Bekijk de website: https://ushc.nl/

Oude ontwerpOude ontwerp