Tijdens mijn afstudeerproject ben ik aan de slag gegaan om een product te ontwerpen dat het voor zorgprofessionals in de langdurige zorg makkelijker moet maken om hun werk te rapporteren. Binnen dit project was ik de schakel tussen het data science team en de zorgprofessionals in de langdurige zorg.

  • Doelgroep: Zorgprofessionals in de langdurige zorg die directe zorg bieden aan de cliënten.​
  • Organisatie: 6Gorilla’s
  • Uitdaging: Hoe kunnen we de verslaglegging in de langdurige zorg makkelijker en sneller maken voor de zorgprofessional?​
  • Mijn rol: Afstudeer stagiaire
  • Tijd: 5 maanden

De uitdaging

6Gorilla’s wilde graag de verslaglegging makkelijker maken met data science technieken. Er waren veel ideeën over hoe je dit kon doen, zoals: topic modelling en sentiment analyse. Gezien er nog niet goed nagedacht was over welk probleem we precies op probeerde te lossen, was er een groot risico dat deze technieken alleen maar een leuke gimmick zouden worden. Tijdens dit project ben ik daarom eerst gaan onderzoeken waar de pijnpunten precies lagen voor de zorgprofessionals. In het creatieve proces dat hierna volgde heb ik zowel input verzamelt vanuit de doelgroep als vanuit het data science team. Deze twee werelden heb ik samen weten te voegen tot een product dat de zorgprofessionals echt helpt en niet alleen een gimmick is.

Oplossing

Mijn definitieve ontwerp is Notify geworden. Een applicatie dat een toevoeging is aan het, al bestaande, mobiele elektronische cliëntendossier de Zorgapp. Notify geeft de zorgprofessional de mogelijkheid om vanaf één centraal punt een verslag te schrijven zonder eerst een dossier te moeten openen. Ook geeft het de mogelijkheid om eerst een notitie aan te maken voordat je een heel verslag moet schrijven. Dit alles kan gemakkelijk via de microfoon ingesproken worden.

Lees de documentatie